Пет години затвор за смъртта на Кембъла

Осъденият шофьор ще плати 100 хил.лв. на семейството на загиналия

Пет години затвор за смъртта на Кембъла | StandartNews.com

София

Софийски градски съд осъди днес Боян Георгиев  на пет години лишаване от свобода при лек режим на изтърпяване заради катастрофата, при която загина журналистът Емил Трифонов –Кембъла. Освен това Георгиев ще трябва да изплати на семейството на Кембъла 100 хиляди лева обезщетение. Той ще трябва да се бръкне и за разноските по делото, както и с 4000 лв. държавна такса.

Инцидентът стана на 17 март м.г на бул. „Цариградско шосе”.

Съдът призна Георгиев за виновен за това, че в пияно състояние е нарушил правилата за движение и е причинил смърт по непредпазливост на Кембъла. Шофьорът обаче бе оправдан по обвинението, че не е контролирал непрекъснато превозното средство, което е управлявал.

Тази присъда накланя везните в посока ефективни наказания особено когато става въпрос за шофиране в пияно състояние, коментира прокурор Стилияна Кожухарова петгодишната ефективна присъда, която бе наложена на Боян Георгиев. Тя бе категорична, че шофирането в пияно състояние, предвид високата степен на обществена опасност, трябва да се наказва с ефективна присъда.

Бащата на Емил Трифонов – Благовест, обясни, че са поискали 500 хил.лв. кръвнина, тъй като и родителите на загиналия в катастрофата, причинена от Максим Стависки Петър Петров също са поискали толкова.

„Не сме се надявали, че ще ни дадат тези пари. И пет лева да бяха казали, нямаше да обжалваме. Нека това да бъде началото на една тенденция-всички убийци в кауша”, допълни бащата.

Майката на Кембъла-Атанаска, обясни, че няма да водят гражданско дело срещу Боян Георгиев. Ако той обаче обжалва присъдата си, семейството ще участва в процеса. Самият Боян Георгиев заяви на излизане от залата, че не е карал пиян и все още не е решил дали да обжалва решението на съда. Ако все пак той вземе такова решение, може да го направи в 15-дневен срок пред Софийския апелативен съд

Мария Максимова

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай