Черни таксита вилнеят в Пернишко

Черни таксита вилнеят в Пернишко | StandartNews.com

Перник

По 50 лева прибират като чиста печалба пътни пирати на курс от Трън до София и обратно. Нелегалният частпром разшири територии и освен от Перник до столицата, както и по линията Радомир-Перник, черни таксита вече возят пътници чак от западната ни граница.

Между 30-40 лични автомобила пътуват ежедневно от Трън до столицата срещу цената на билета от 7,50 лева в едната посока. Колите карат на газ и при два пълни курса в двете посоки шофьорите прибират в джоба си и до 100 лева в зависимост от дестинацията. Те не дават билети и не плащат данъци, но предлагат екстри - вземат и връщат пасажерите на адреси.

Заради далавераджиите общественият превоз е на път да фалира. Автобусите пътуват празни и работят на загуба. За това алармира управителят на една от най-големите фирми в региона "Пътнически превози" Васил Васев. Той многократно е уведомявал контролните органи за нелоялната конкуренция, но реален резултат от сигналите няма. Заради губещите линии, коректните към държавата фирми са на път да откажат дестинацията.

Елена Ангелова

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай