Всички 295 души на "Боинг 777" са мъртви

Всички 295 души на "Боинг 777" са мъртви  | StandartNews.com

Проруските сепаратисти в Донецк са открили черната кутия от сваления малайзийски самолет

Москва. Самолетът е летял на височина 10 хиляди метра. Загинали са всички 280 пасажери и 15 членове на екипажа.

Около 17 часа българско време Боинг 777 на малайзийските авиолинии, летящ по линията Холандия-Куала Лумпур, се разби на близо до руската граница в Украйна.

Проруските сепаратисти в Донецк са открили черната кутия от сваления малайзийски самолет, по информация на Интерфакс. Лидерите на самопровъзгласилата се Донецка народна република възнамеряват да изпратят пет записа в Москва, която поиска от Киев да се включи в разследването.

Министерство на вътрешните работи на Украйна обвинява за случилото се проруските опълченци, въпреки че те заявяват, че не разполагат със средствата, които са способни да са свалят самолет на височина 2000 м.

Пресслужбата на президента Петро Порошенко заяви, че украинските сили нямат нищо общо със сваляне на самолета.

Президентът на Русия Владимир Путин информира американския си колега Барак Обама за получената непосредствено преди телефонния им разговор новина за падането на малайзийския Boeing 777 в Украйна, съобщават от Кремъл.

Путин изрази съболезнования на премиера на Малайзия Наджиб Разак във връзка с авиокатастрофата.

От Малайзийското министерство на отбраната няма потвърждение, че боингът е бил свален, обясни министърът Хишамудин Хусейн и добави, че властите все още проверяват постъпващата информация.

По-рано малайзийският премиер Наджиб Тунразак заяви, че е шокиран от съобщенията за удар с ракета по летателния апарат и е наредил спешна проверка на тази информация.

Веднага след информацията за ужасяващата катастрофа малайзийските авиолинии потвърдиха в социалната мрежа, че са изгубили контакт с полет MH17 от Амстердам.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай