Тръмп ще въоръжава учителите

Тръмп ще въоръжава учителите | StandartNews.com

Президентът на САЩ Доналд Тръмп се срещна с ученици и семейства, засегнати от кървавата баня в гимназията в щата Флорида на 14 февруари. Тогава загинаха 17 души, и други подобни в миналото, убити от изключен преди време ученик.

Тръмп се зарече да предотврати бъдещи стрелби в училищата, като бъдат предприети по-строги проверки преди издаването на разрешителни за притежание на оръжие. По време на срещата в Белия дом, Тръмп е поискал от събралите се хора да предложат решения и да обсъдят политики, вариращи от поставянето на доброволци с оръжия в училищата до обявяването извън закона на нападателните оръжия, както и да има въоръжени учители и треньори в училищата.

"Ако имахте учител, който е вещ с огнестрелните оръжия, нападението е можело много бързо да бъде прекратено, казал Тръмп. "Ще правим много строги проверки. Ще поставим силен акцент върху психическото здраве на получаващите разрешение за носене на оръжие. Ще направим много други неща", обещал Тръмп и се зарекъл: "Няма да бъде само говорене, както е било в миналото."

Междувременно хиляди ученици излязоха на демонстрации в градове в цяла Америка, настоявайки за по-строги закони за оръжията.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай