ТРАГЕДИЯТА В ГЕНУА: Обявен е двудневен траур в италианския град

Снимка: Пожарна на Италия

ТРАГЕДИЯТА В ГЕНУА: Обявен е двудневен траур в италианския град | StandartNews.com

Двестаметров участък от висок магистрален мост рухна в Генуа вчера. В града е обявен двудневен траур. По последни данни жертвите са около 30 (БиБиСи съобщава за 26). Издирват се оцелели. Близките сгради са евакуирани. А според фирмата, която поддържа магистралата, не е имало как да се предвиди срутването на моста. Той е бил под постоянно видео наблюдение и по нищо не е изглеждало, че в този участък има опасност.

Няма официално потвърждение за това, че български тираджия е спасен, казаха от нашето консулство в Милано. Идентифицирани са 19 души. Сред загиналите има дете и двама работници от службата по чистота. 4-ма шофьори са открити оцелели, като по чудо не са паднали в бездната.

Причините за трагедията се установяват. Прокуратурата започна разследване за множествено убийство и създаване на бедствена ситуация.

Италианският министър-председател Джузепе Конте посети мястото на трагедията. По думите му броят на жертвите може да расте. Все още не е известно защо мостът се е срутил, но сред основните хипотези е конструктивна повреда.
„Този мост е открит през 1967 г. От конструктивна и дори от архитектурна гледна точка той е впечатляващ. Ясно е, че това съоръжение, както и много други в Италия, са строени отдавна. Този мост е бил поддържан, но ние ще направим всичко възможно, заедно със съдебната система, за да разберем причините за срутването и да предотвратим други подобни трагедии", каза Конте.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай