Терористът от Ню Йорк: Какво знаем за него? (ВИДЕО)

Снимка: BBC

Терористът от Ню Йорк: Какво знаем за него? (ВИДЕО) | StandartNews.com

Какво знаем за мъжът опитал се да извърши бомбен атентат в Ню Йорк?

Какво знаем за мъжът, който се опита да се взриви на основния автобусен терминал на автогарата в Ню Йорк?

Предполагаемият терорист беше 27-годишният Акайед Уллах, съобщи комисаря на полицията в Ню Йорк Джеймс О'Нийл. Той заяви още, че Уллах е носил "импровизиран, нискотехнологичен, есклплозивен апарат, прикрепен към тялото си", който умишлено е взривил, добавя BBC. В момента атентаторът е в болница в Манхатън с изгаряния и множество рани. 

Улла дошъл в САЩ от Читагонг, Бангладеш и влязъл в страната с родителите и братята си през 2011 година с имигрантска виза, съобщава CBS News. Бангладеш не е една от страните засегнати от забраната за пътуване на американския президент Тръмп. Говорителят на Белия дом Сара Сандърс заяви, че Улла е влязъл в САЩ вследствие на политика, позволяваща миграцията възоснова на семейни връзки. Тръмп иска да прекрати тази политика, а Сандърс добавя, че "планът на Тръмп щеше да попречи на този човек да дойде в САЩ". 

Терористът става постоянно пребиваващ в САЩ, като адресът му се води в Бруклин, Ню Йорк. Полицията в Бангладеш пък заяви, че Улла е посетил последно страната септември месец и няма криминално минало. Полицията в САЩ пък заяви за Асошиейтет прес, че Улла е бил привърженик на Ислямска държава. От 2012 до 2015 година Улла е има лиценз за таксиметров шофьор, съобщава CNN, но не е практикувал. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай