САЩ заплашиха Северна Корея с удар

САЩ заплашиха Северна Корея с удар | StandartNews.com

САЩ и Южна Корея предупредиха днес Северна Корея, че няма да толерират повече ракетни или ядрени изпитания и ще въведат допълнителни санкции срещу изолираната азиатска държава в случай на нови военни провокации. Това се казва в съвместно изявление на американския вицепрезидент Майк Пенс и изпълняващия длъжността президент на Южна Корея Хуан Кхьо-ан след преговори в Сеул.

Пенс отправи предупреждение да не се поставя на изпитание американската решимост и даде за пример неотдавнашния ракетен удар срещу Сирия. Двамата с Хуан се договориха скоро в Южна Корея да бъдат разположени американските комплекси за противоракетна отбрана (THAAD).

Китай заяви днес за пореден път, че е против разполагането на противоракетната система, която възприема като заплаха за сигурността си, въпреки че според САЩ тя е предназначена единствено за защита от севернокорейско ракетно нападение.

"Ние недвусмислено сме против разполагането на THAAD на полуострова. Тази позиция е ясна, недвусмислена и не може да се промени", каза днес пред журналисти говорителят на китайското външно министерство Лу Кан.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай