САЩ: Русия лъже, че е създала нови оръжия

САЩ: Русия лъже, че е създала нови оръжия | StandartNews.com

Руският президент Владимир Путин съобщи, че страната му е създала крилата ракета с ядрен двигател, която може да лети практически безкрайно. Това стана по време на годишното му обръщение към парламента вчера, малко преди президентските избори на 18 март, на които се очаква да спечели четвърти мандат. Речта му продължи рекордните 115 мин. Руски медии коментираха, че това напълно променя стратегическия баланс в света и е новина от такъв мащаб, че засега е трудно да бъде осъзната.

Съобщението на Путин бе илюстрирано с анимация, на която се вижда как ракетата, изстреляна от Русия, преминава през Атлантическия океан, като заобикаля радарни системи за ранно предупреждение, минава на юг от Южна Америка и се отправя към целта си през Тихия океан.

"Неведнъж сме казвали на западните страни, че ще предприемем мерки за неутрализиране на всички заплахи срещу страната ни и разгръщането на противоракетния щит. Но никой не искаше да разговаря с нас, никой не искаше да ни слуша. Послушайте ни сега", каза Путин сред бурни и продължителни аплодисменти в залата и ставане на всички присъстващи на крака.

Американски служител, запознат с последната оценка на руската военна мощ, обаче изрази съмнение пред телевизионния канал CNN, че оръжията, които държавният глава на Руската федерация Владимир Путин описа в годишната си реч пред Федералното събрание, имат възможността да преодолеят противоракетните щитове на НАТО, като същевременно увери, че при евентуална руска атака САЩ ще отговорят с „огромна мощ".

Съгласно думите на източника, САЩ са наблюдавали малък брой руски тестове на ядрените им ракети, които са завършили катастрофално.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай