Руският посланик: Дайте да работим по "Южен поток"

Анатолий Макаров предложи да има ферибот между двете страни

Руският посланик: Дайте да работим по "Южен поток" | StandartNews.com

"Южен поток" е проект, който може да даде много на България, обяви посланикът на Русия Анатолий Макаров, който бе Русе за честванията от освобождението на града преди 139 години. 

"Знам, че по отношение на съвместните ни проекти имате интерес в областта на енергетиката. Има много големи перспективи в това отношение. Ако има интерес в тази посока, трябва да работим. Ако имате национален интерес, ще има и решение. Дайте да работим заедно. Насила няма да правим нищо", категоричен бе Макаров, читиран от "Топновини".

Той обяви, че много му се искало отношенията между двете страни да са все по-добри. Макаров доловил това и от настроението на президента Румен Радев при срещата си с него.

Русият посланик призна, че бил впечатлен от Рилския манастир. За последната година България е посетена от 600 000 руски туристи и сънародниците му много обичат почивка тип "ол-инклузив". Според него може да се помисли и за получаване на визите на летището и те да са по 30 дни. Добра перспектива било и създаването на ферибот от Русия до Варна или Бургас.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай