Русия скочи на Израел за ударите в Сирия

Русия скочи на Израел за ударите в Сирия | StandartNews.com

Говорителят на Кремъл отправи днес критики срещу израелските въздушни удари по мишени в Сирия. Той каза, че Израел и другите страни трябва да избягват действия, които засилват напрежението в региона, предадоха ТАСС и Ройтерс.

По-рано днес израелската авиация нанесе удар по оръжеен склад на ливанската шиитска организация Хизбула край международното летище в Дамаск. По данни на сирийски бунтовници и местни разузнавателни източници оръжията били пристигнали от Иран с търговски и военни товарни самолети.

"Смятаме, че всички страни трябва да избягват всякакви действия, които повишават напрежението в този и без това неспокоен регион и се обявяваме за зачитане на суверенитета на Сирия", каза говорителят Дмитрий Песков. По думите му Русия и Израел са в постоянен контакт "по различни канали" за ситуацията в Сирия.

Песков опроверга твърденията на някои медии, че се подготвя среща между президентите на Русия и САЩ Владимир Путин и Доналд Тръмп. "На английски това се нарича wishful thinking, а на руски - да представяш желаното за действително", каза той. На въпроса за възможна среща между двамата лидери през май говорителят отговори отрицателно.

Дмитрий Песков отбеляза, че планираният за събота опозиционен протест в Москва е незаконен и ще предизвика законната реакция на властите. "Някои отново призовават за извършване на противоправни действия в условия, когато град Москва изяви готовност да предостави възможност за събиране по законен начин и да се проведат тези или онези акции", каза говорителят.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай