Русия прати 60 турски бизнесмени в затвора

Русия прати 60 турски бизнесмени в затвора  | StandartNews.com

Тя бяха задържани, след като властите установиха, че са пътували с туристически визи

Група от 60 турски бизнесмени бе задържана от властите в руския град Краснодар, защото са пътували с туристически визи, съобщават CNN Turk, цитирани от БГНЕС. Представителите на 22 фирми са пристигнали с туристически визи за участие в търговското изложение Югагро и за бизнес срещи, но са задържани от местното бюро за миграцията. След 24 часа престой в ареста днес те са осъдени на 10 дни лишаване от свобода, като ще изтърпят наказанието си в затворническо общежитие в Сочи и след това ще бъдат експулсирани.

„С туристическа виза може да се включиш във всички възможни изложения в цяла Русия, поне така беше досега. Никога преди не сме се сблъсквали с подобна реакция. Надзирателят каза, че си заслужаваме това заради сваления руски самолет. Не знаем какво ще се случи с нас, държат ни като заложници", е заявил Дженк Байкара пред CNN Turk.

Москва реши и да затегне контрола за внос на храна и земеделски продукти от Турция. От земеделското министерство са съобщили, че около 15% от продуктите не отговаряли на руските стандарти.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай