Путин обяви отношенията с Азербайджан за стпратегически

Путин обяви отношенията с Азербайджан за стпратегически | StandartNews.com

Президентът на Русия Владимир Путин и неговия колега от Азербайджан Илхам Алиев се срещнаха в Техеран, за да проведат разговор преди тристранната среща с участието на иранския президент Хасан Роухани, предава ТАСС.

„Много се радвам да ви видя, този път в Техеран. Ние се срещаме редовно и поддържаме постоянен контакт по телефона. Това, естествено, е защото отношенията между нашите държави имат особен характер и, безусловно, това е характерът на стратегическо партньорство", заяви Путин, по време на срещата с Алиев.

Той отбеляза, че двустранните усилия за развиване на отношенията не са напразни и даде пример с ръста на товарооборота между двете държави: за първите девет месеца на тази година, показателите са се повишили с почти 62%. „Ние работим и по други направления, постоянно се консултираме по регионалните въпроси и аз много се радвам, че имам възможност да се видим в двустранен формат", подчерта руският държавен глава.

От своя страна, Алиев отбеляза, че тази среща не е първа за годината и „всяка от тях води към положителни резултати". „Ние даваме нов импулс на развиването на отношенията ни и аз много се радвам , че в икономическата сфера товарооборотът започна да расте, след определени сложни процеси", каза той. Според неговите думи, това свидетелства за големия взаимен интерес между бизнес структурите в двете страни. „Нашите отношения с Русия имат стратегически характер и ние ги характеризираме точно така".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай