Прогноза: Терорът няма да повлияе на изборите на Острова

Прогноза: Терорът няма да повлияе на изборите на Острова | StandartNews.com

"Безспорно терорът се употребява като коз в политическите битки, дори е нещо повече, самите терористи гледат на актовете, които осъществяват като начин на въздействие върху западно общество, върху световното цивилизация". Това каза бившият директор на разузнаването ген. Димо Гяуров по Канал 3.

"Не вярвам, че това, което се случи в Манчестър, ще даде чак такова сериозно отражение на изборния резултат. Действително разликата намалява и продължава да намалява, но аз го отдавам по-скоро на неудовлетвореността на британците от външната политика на г-жа Мей и на преговорите с Европейския съюз, на неяснотата около начина на излизане на Великобритания от ЕС – твърдо или меко", коментира Гяуров.

"Трудно е да се каже дали дали след изборите Великобритания ще е по-близо да САЩ и Тръмп, ако консерваторите победят, защото самото външно-политическо поведение на САЩ, като че ли в последно време не е константа и е трудно прогнозируемо. Имам предвид, това което се случи в Европа през тази седмица. Заявката на американския президент за излизане от климатичното споразумение. На този фон г-жа Мей съобщи, че остава твърдо с Европа и с останалата част от света. Не бих казал, че това е твърда заявка за политика, която ясно ще се разграничава от САЩ, но все пак това е една индикация", каза още той.

"През последните дни изглежда, че има някаква необявена война между големите европейски държави и САЩ, особено след изявленията на германският канцлер. Те струва ми се бяха прекомерно остри, дори бих си позволил да кажа леко неадекватни. Обяснявам си нейното недоволство, че в Италия не бяха постигнати никакви споразумения. Поведението на американския президент беше доста тромаво и непохватно и на срещата на Седемте и на срещата на НАТО. Той не отговори на нормалните европейски очаквания", коментира ген. Гяуров.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай