Принцесата на Норвегия се развежда

Принцесата на Норвегия се развежда | StandartNews.com

Всяка приказка има край. И колкото и да е хубав и истински принцът на бял кон, и принцесите взеха да се отегчават - и от кавалерите си, и от жребците им. Подобна новина гръмна в медиите преди няколко дни от Осло. Марта Луиза официално се развежда със съпруга си, известния норвежки писател Ари Микаел Бен. Вероятно на царската дъщеря са й писнали историите на романиста и тя ненадейно решава да смени жанра и сюжета - с този на свободна жена, па макар и със синя кръв. Съобщението за подадената молба за развод звучи доста суховато и лаконично. То е качено на официалния сайт на кралското семейство. 44-годишната принцеса е категорична във взетото от нея решение. Тя няма да се отметне и ще настоява колкото може по-бързо да бъде обявена за мома. Принцеса Марта Луиза е потвърдила развода. Тя официално е заявила, че със съпруга й

"нищо повече не могат да направят по въпроса"

Причините за разлъката не се споменават никъде. Народът обаче го гложди любопитството - но, уви, нито един поданик досега не е получил отговор. "Напоследък с мъжа ми живеехме напълно отделени един от друг. Отчуждаването беше факт. Нашият брак завърши! Но ние винаги ще останем заедно като родители на децата си", е заявила принцесата в своето съобщение. Марта Луиза и Ари Бен възпитават три прекрасни дъщери - 13-годишната красавица Мод-Анжелика, Лея-Исадора на 11 и Емма-Талула на 7. След развода двамата родители планират да подпишат съвместно попечителство над рожбите си. Малките дами вероятно не разбират какво точно се случва с техните мама и татко, а и за какво да се натоварват - те си остават трите принцеси. По думите на принцесата майка, децата са най-болезненият проблем в този развод и скъсването на отношенията между принцесата и съпруга й безспорно ще се отрази на отношенията им с дъщерите. "Чувствам се виновна, защото не съм в състояние да запазя семейството, което нашите три дъщери заслужават. Но ние дълбоко вярваме и се надяваме, че ще запазим приятелски отношения за в бъдеще, независимо от назрялата ситуация", пояснява Марта Луиза. Кралят и кралицата на Норвегия заявиха, че писателят и вече бивш зет е "добре дошъл" винаги в дома им. "Ние сме щастливи, че

майстор на перото бе част от нашето семейство

и сме му благодарни за всичко, което преживяхме заедно", категорични са те. Принцеса Марта Луиза и Ари Бен далеч не са първата монархична двойка, която преживява развод, така че драма няма. Въпреки че трагедия имаше - раздялата на Даяна и Чарлз завърши в действителност със смъртта на принцесата на народа. Принц Ендрю, малкият син на Елисавета II и вече бившата му съпруга, Йоркската херцогиня Сара Фергюсън, пък се разделиха само 6 години след сватбата си. Като типични британци, притежаващи висша форма на възпитание и благочестиви маниери те запазиха добрия тон и прекрасните си обноски след раздялата и се смятат за най-щастливата разведена двойка на света! Сара Фергюсън, също като Даяна, беше лишена от правото да бъде наричана Нейно кралско височество. Но за да запази поне титлата "херцогиня Йоркска", Сара Фергюсън не се омъжи повторно.

Обявява се за ясновидка

Марта-Луиза се отказа от титлата по настояване на баща си, за да мине под венчило през 2002-а. Родителят й тогава я поставя пред тежък избор - короната или живота на обикновен поданик. Таткото обаче е категоричен - не бива да се пречи на личното щастие. Така наследничката се омъжва за скандално известния писател.

Принцесата е първото дете на норвежкия крал Харалд V и съпругата му Соня. Тя е била увлечена по писането - неслучайно губи ума си по автора на романи. Именно това ги сближава с бъдещия, вече бивш съпруг. Марта-Луиза не отрича, че е била пленена от майстора на словото, който я е съблазнил не само с изключително привлекателния си външен вид, но и с невероятно интересните си и безкрайни разсъждения на интелектуалец. Тя избира да стане главна героиня в историята на живота му.

След венчавката Марта-Луиза открива Школа за ангели. А после написва и книга, в която дава съвети на читателите как да си говорят с небесните създания - "Тайните на ангелите" е в съавторство с Елизабет Норденг и се предлага на пазара и от днес. "Около нас има безброй ангели, които винаги, при всякакви обстоятелства искат да ни помогнат. Те са реални. Те съществуват", твърди принцесата в предговора. А в сайта си споделя, че е започнала да общува с ангели още като ученичка. "За пръв път влязох в контакт с ангел, когато се занимавах с коне. По-късно разбрах колко ценен е този невероятен подарък. Затова искам да го споделя с останалите", казва Марта Луиза.

Принцеса Марта-Луиза, която е четвърта в онаследяването на трона, често става обект на присмех в държавата си. Но тя винаги възприема спокойно критиката. "В свободна страна като Норвегия всеки има право да изразява мнението си", категорична е дамата, обявила се за ясновидка. Въпросът е дали нейният ангел й е подсказал, че настъпва финал на риалити сюжета в житие-битието й.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай