Пострадалите в Лондон са от 11 националности

Пострадалите в Лондон са от 11 националности | StandartNews.com

Британският министър-председател Тереза Мей каза днес, че извършителят на вчерашното нападение в Лондон е бил роден във Великобритания и е бил известен на разузнавателните служби, предаде Ройтерс.

"Това, което мога да потвърдя, е, че мъжът е бил роден във Великобритания и че преди няколко години е бил разследван от контраразузнаванто МИ5 във връзка с опасения за насилствен екстремизъм", каза Мей пред парламента. "Той е бил периферна фигура", добави тя. По думите й "случаят е стар, той не е бил част от сегашната разузнавателна картина".

Мей заяви, че не е имало предварителна разузнавателна информация за неговите намерения, нито за заговора.
"Когато оперативните съображения позволят, самоличността му ще бъде разкрита пред обществеността", каза тя.

Мей каза, че тероризмът няма да победи, и призова Великобритания да продължи с ежедневните си дейности и да се придържа към своите ценности.

"В този момент е толкова важно да покажем, че именно нашите ценности ще победят, че терористите няма да спечелят, че ще продължим живота си, като покажем, че единството на целта и ценностите, които споделяме като една нация, ще продължат, и гарантираме, че терористите ще бъдат разгромени", каза тя.

Мей заяви, че сред пострадалите при нападението е имало хора от 11 националности.

"Освен 12 британци, приети в болница, знаем, че сред пострадалите има три френски деца, двама румънци, четирима южнокорейци, германец, поляк, ирландец, китаец, италианец, американец и двама гърци", каза тя.

"Поддържаме тесни контакти с властите на тези страни, чиито граждани са пострадали", заяви Мей.

Според нея "милионите прояви на нормалност" са най-добрият отговор, който може да се даде на тероризма отбелязва Асошиейтед прес.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай