Пътници от два полета, пристигнали от Европа в САЩ, са показали признаци на заболяване

Пътници от два полета, пристигнали от Европа в САЩ, са показали признаци на заболяване | StandartNews.com

Пътниците и екипажите на два полета, пристигнали от Европа в американския град Филаделфия, бяха прегледани от медицински екипи, след като 12 души на борда на самолетите са получили болестни симптоми, наподобяващи грип, предаде Ройтерс.

Всички 250 души от двата полета на авиокомпания "Американ еърлайнс", пътували от Мюнхен и Париж, са били задържани за медицински преглед като предпазна мярка, а за случая са уведомени американските здравни власти, заяви говорителка на международното летище във Филаделфия.

"Дванайсет пътници от двата полета са съобщили за болно гърло и кашлица, при никого не е установена треска. Никой от пътниците не е тежко болен и те ще бъдат пуснати и информирани за резултатите от изследванията до 24 часа", каза представител на здравните власти.

По думите му останалите пътници от двата полета, пристигнали вчера във Филаделфия, са били пуснати да си вървят. Говорителка на "Американ еърлайнс" каза, че никой, пътувал в който и да е от двата самолета, не е бил поставен под карантина.

В сряда най-малко 19 души от полет на авиокомпания "Емирейтс" от Дубай бяха потвърдени като болни след кацането на самолета в Ню Йорк. Десет от тях бяха приети на лечение в местна болница. Пресслужбата на кмета на Ню Йорк Бил де Блазио каза вчера, че резултатите от изследванията са потвърдили, че става дума за грип.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай