08:00 ч.

20.03.16

1 мин.

1467

0

0

Папата влиза в Инстаграм

от Стандарт |

Папата влиза в Инстаграм

Папа Франциск разширява все повече влиянието си в интернет. През 2012-а той си направи профил в Туитър, където пише на 9 езика, включително на латински. А на 19 март Франциск ще дебютира и в Инстаграм. От Ватикана съобщиха, че датата за присъединяването на 79-годишния духовен водач не е случайна, тъй като тогава се бележи третата годишнина от встъпването му в длъжност като лидер на 1,2 млрд. католици по света.


Този ход е част от стратегията на Ватикана, чиято цел е да гарантира посланията на Франциск да достигат до максимален брой вярващи и невярващи по света, с особен акцент върху младите, които и без това са много запалени по Инстаграм. По-рано тази година Франциск се срещна с основателя на мрежата за споделяне на снимки Кевин Систром.


Английската версия на Франциск в Туитър е следена от почти 9 милиона души, а страницата му на испански се чете от над 11 милиона души.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент