10:05 ч.

10.11.17

1 мин.

0

0

0

Определиха гаранциите на каталунски отцепници

от редактор |

Определиха гаранциите на каталунски отцепници

Върховният съд на Испания определи паричните гаранции за освобождаване на председателката на каталунския парламент Карме Форкадел и четирима депутати, които се явиха да свидетелстват по делото за незаконния референдум и декларация за независимост на Каталуния.


58-годишната Форкадел ще бъде пусната под гаранция от 150 000 евро. Срещу нея се води разследване за ролята ѝ в обявяването на независимостта на областта.


Четирима каталунски депутати, които сами се явиха в съда, след като им бе изпратена призовка, трябва да платят по 25 000 евро, ако искат да бъдат освободени. Пети депутат ще бъде освободен без парична гаранция, но при определени условия. 


Всички те са обвинени в противодържавна дейност, бунт и злоупотреба с държавни средства. Те вече дадоха показания пред съда. Карме Форкадел, която доскоро оглавяваше каталунския парламент, е обявила, че декларацията за независимост от 27 октомври не е била законово обвързваща като документ.


Престъпленията, по които са разследвани каталунските депутати, са наказуеми според испанските закони с до 30 години затвор.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент