Обама губи поддръжници, влиянието на Ромни расте

Обама губи поддръжници, влиянието на Ромни расте | StandartNews.com

Вашингтон. Рейтингът на Барак Обама спадна до най-ниското равнище от януари заради силните тревоги за икономиката и стопи преднината му в социологическите анкети пред неговия съперник републиканец за президентските избори Мит Ромни. Това показва проучване на института Ипсос, поръчано от Ройтерс.

Американците, които одобряват управлението на Обама, намаляха до 47% от 50 на сто преди месец и това е най-ниското одобрение от януари. 63 на сто от участниците в анкетата смятат, че страната им върви по грешен път. Изразилите неодобрение са с 6 на сто повече, отколкото преди месец.

Растящите съмнения за управленските качества на Обама повишиха рейтинга на Ромни от 44 на 45 на сто пет месеца преди изборите на 6 ноември. Преди месец преднината на Обама бе 7 пункта, напомня Ройтерс.

Американският държавен глава направи напоследък грешни ходове в предизборната битка. За тях допринесоха неблагоприятните данни за безработицата през май и изказването му, че частният сектор е в добро здраве, което според критиците показва, че президентът няма реална представа за състоянието на икономиката, коментират местни медии.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай