Никой не посрещна Доналд Тръмп в Брюксел, всички гледали мача

Никой не посрещна Доналд Тръмп в Брюксел, всички гледали мача | StandartNews.com

Пристигането на президента на САЩ Доналд Тръмп в Брюксел за срещата на върха на НАТО остана незабелязано от най-високопоставените представители на властите на Белгия заради протичащия по същото време в Санкт Петербург полуфинален мач между Франция и Белгия от Световното първенство по футбол, пише белгийският вестник "Соар".

По данни на вестника никой от държавното ръководство на Белгия не е посрещнал Тръмп, защото всички са гледали мача. Белгийският крал Филип и външният министър Дидие Рейндерс бяха на стадиона в Санкт Петербург, а премиерът Шарл Мишел следеше мача от една от фен зоните в град Брен льо Конт.

Президентът на САЩ, както и останалите държавни и правителствени ръководители, бе посрещнат само от представител на белгийското външно министерство. Миналата година Тръмп бе посрещнат на пристигането си в Брюксел за срещата на върха на НАТО от премиера Шарл Мишел.

Около 2400 белгийски полицаи и 1000 военни са мобилизирани за срещата на върха на НАТО в Брюксел. Мерките за сигурност са въведени още от снощи заради полуфиналния мач Франция-Белгия от Световното първенство по футбол, предаде Франс прес.

На срещата на върха на алианса са очаквани тридесетина държавни и правителствени ръководители.

Освен централата на НАТО силите на реда ще обезопасят и кралските музеи за изкуство и история в парка на Петдесетилетието, където лидерите ще вечерят днес.

Около тези зони ще се издигнат обезопасителни периметри, а някои улици ще бъдат отцепени. Движението още вчера бе ограничено в района на парка.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай