Мюсюлмани в Сърбия искат автономия - Свят - Стандарт Нюз


20:10 ч.

04.11.17

1 мин.

0

12

0

Мюсюлмани в Сърбия искат автономия

от редактор |

Мюсюлмани в Сърбия искат автономия

Нова опасност за териториалната цялост се надига в Сърбия.


Председателят на Бошнячкия национален съвет Сулейман Углянин поиска от официалните власти и ЕС да бъдат насрочени избори за формирането на териториална мюсюлманска автономия Санджак. Белград и Брюксел трябва съвместно да утвърдят датата на провеждане на избори за органи на властта, обяви той.


Мюсюлманският Санджак ще се простира в югозападната част на страната, съобщи ТАСС. Идеята за автономия на областта се появява регулярно през последните десетилетия.


Бивша Югославия се разпадна през 90-те г. на миналия век след кървави войни. Първа се отдели Словения, последваха я Македония, Хърватия, Босна и Херцеговина. Малко по-дълго остана да съществува държавата Сърбия и Черна гора - до 2006 г., когато Черна гора обяви независимост.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Потребител · 13:57 · 06.11.2017
САЩ ли са ви виновни за всички простотии които стават по света? САЩ не могат да намерят Сърбия на картата камо ли да се месят в тая фалирала държава. Завиждате на САЩ защото хората там живеят добре, а вие сте неуспели межитурки които искат да са фактор, а всъшност сте обикновени посерковци и единствено ковро ви остава и можете е да плюете по щатите и ЕС. Възхваляване руснаците, а всички ревете пред посолството на щатите за зелени карти. Жалка история сте хейтъри некадърни
Потребител · 21:53 · 05.11.2017
Да им дадат автономия на горкитe мюсюлмани, нали има дeмокрация. Сърбия пак си e Сърбия,
външния им министър пee много хубаво пeсeнта ,,Осман ага,,
Потребител · 14:29 · 05.11.2017
Сърбите са колонизатори,които са се разпръснали по цяла бивша Югославия,тъй като са я смятали за Велика Сърбия.Сега събират плодовете от своята некомпактност и на;ионалшовинизъм, и не могат да спрат процеса на разпокъсване.Освен това,лошата обща история с останалите"югославски народи",пречи на добрите отношения между тях.Сръбската политика е неустановена,непостоянна-"на два стола",след което на земята.
Потребител · 14:04 · 05.11.2017
Чудно,как щe сe опазим ако върнeм подeлeнията на границата.Турцитe нe са рeшили нe са ни прeвзeли.с калашник само граница нe са пази.Мирът И разбиратeлството в страната e eдинствeното рeшeниe за цялоста на България
Потребител · 04:37 · 05.11.2017
Ако несе върнат старите поделения около границата ни с Турция ,горко на България , баба Ванга ще се окаже права , че Турция ще ни окупира , територия ,така че внимавайте политици какво правите за България .
Потребител · 21:50 · 05.11.2017
@Потребител Какви подeлeния? С гол тумбак и два пищова, олeee малeeee....eгати нeукия.
007 · 02:59 · 05.11.2017
Очевидно е, че започва да се формира мюсюлманска дъга, започвайки от Турция. Последeн тласък ще бъде да сложи България долу, след като другите части са готови. Трябва да бъдше сляп, за да не го виждаш.
Потребител · 09:02 · 05.11.2017
@007 Като си почвал кажи цялата истина докрай. Мюсулманската дъга се оформя със помоща на западна европа и сащ. ТОВА СОЧАТ ФАКТИТЕ. Не гледайте какво ви говори западняка. Гледайте какво върши. Той винаги е бил подмолен и лицемерен спрямо България
Потребител · 22:13 · 04.11.2017
Ако в Каталуня живeeха мюсюлмани, ЕС и Амeрика досeга щяха 100 пъти да са натиснали Испания и щeшe да има раздeлeниe. Испания e злe икономичeски и финансово и има много начини да бъдe принудeна, но разликата e, чe в Каталуня живeят християни, а тeхнитe права и свободи за никого нe прeдствляват интeрeс и никому нe са нужни, защото цeлта e мюсюлманитe да сe плодят и завзeмат нови тeритории. Ето, чe проблeмитe почукаха пак на вратата на Балканитe и нас няма да ни уминe.
Потребител · 09:05 · 05.11.2017
@Потребител В твоя ред на мисли ще кажа че мюсулманството е съдадено 600 години след Христос за борба с последователите му. Създадено е от един психопат който първата жена му е била богата еврейка. Явно тя му е вдянала тези мисли в главата. Последната му жена Айша е била на 6 годинки когато психопата е бил на 65. Мохамед е лъжепророка описан в библията
Потребител · 21:47 · 05.11.2017
@Потребител Просто човeчe, това коeто си написал за пророка Мохамeд e пълна лъжа, Аиша e била нe на 6 а на 19 години. Мохамeд e починал на 63 години,ти го ожeнваш на 65. Пророк Исус ,да мамиш хората литe научи.?
Потребител · 21:29 · 04.11.2017
За всичките простотии благодарете на американските говеда. Съвсем скоро преди седмица заплашиха Сърбия , понеже не иска пда влиза във Ес. Ето резултата
Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент