"Монд" обяви Мария Габриел за борец срещу фалшивите новини

"Монд" обяви Мария Габриел за борец срещу фалшивите новини | StandartNews.com

"Искаме да предоставим на гражданите средства за откриване първоизточника на информация", казва пред авторитетния френски вестник "Монд" еврокомисарят по цифрова икономика и общество Мария Габриел.

В специална статия изданието прави портрет на българския комисар, описвайки водещи приоритети от нейната работа като обществената консултация за фалшивите новини, мерките за онлайн платформите, реформата на авторските права, аудиовизуалния сектор и други, съобщиха от отдел "Преса и медии" на представителството на Европейската комисия в България.

"Монд" цитира председателя на ЕНП Жозеф Дол, който определя Мария Габриел като "трудолюбива и безупречна, когато се заеме с дадено досие".

Комисарят присъства на почти всички тристранни заседания за преговори между законодателните институции - Европейския парламент и Съвета, отбелязва "Монд".

ЕК разчита на младата българка, за да помогне на страната си за провеждането на първото ротационно председателство на Съвета на ЕС, пише "Монд". "Обожавам страната си, но никой не говори за България, която успя да опази външната си граница с Турция от 245 км по време на миграционната криза - и то без да сме членове на Шенген. Тази несправедливост не трябва да продължава", казва в интервюто комисар Габриел, според която на всяка цена трябва да се предотврати впечатлението за различни класи европейски граждани.

"България наистина е бедна страна в ЕС, но когато тя е начело в класациите, това трябва да се съобщава", посочва Мария Габриел, давайки за пример факта, че в България 27 процента от заетите в цифровия сектор са жени, спрямо 16 процента средно за ЕС.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай