Масовият убиец от Лас Вегас се гръмнал сам (ОБНОВЕНА)

Приятелката му отпадна от заподозрените, ИД си приписа касапницата

Масовият убиец от Лас Вегас се гръмнал сам (ОБНОВЕНА) | StandartNews.com

По последни данни над 50 души са загиналите при стрелбата до известния хотел казино "Мандалай Бей". Очаква се броят на загиналите да се увеличи, след като 12 ранени са в изключително тежко състояние.

Общият брой на ранените е 406 души. Сочат данните от болниците. Не всички са били простреляни, мнозина са пострадали в мелето при паниката, която е настъпила след гърмежите.   

Няколко часа по-късно беше установен стрелецът от Лас Вегас - 64-годишният американец Стивън Падок. Полицията съобщи, че е ликвидиран. Оказа се, че се е бил самоубил. Той е действал заедно с жена - Марилу Данли, която е от аизиатски произход. С нея са живеели заедно. В момента я издирват.

Малко по-късно обаче отпаднаха обвиненията към австралийката с филипински корени. Тя се свърза в полицията и даде доказателства, че е била далеч от стрелбата в този момент. "Не съм си и помисляла да се замеся в подобно нещо", обявила тя.

Намира се извън страната, уточниха от полицията. Открити са и колите, които бяха издирвани във връзка с касапницата. "Отправям горещи симпатии и съболезнования към фамилиите на пострадалите, обяви президентът Доналд Тръмп.

В същото време представители на ИД излязоха с обръщение, че групировката стои зад най-голямото масово убийство в САЩ. Падок бил приел наскоро исляма и изпълнил заповед на терористичната група. Това било отмъщение за действията на Щатите в Сирия и Ирак.

Нямам идея защо това се е случило, обяви братът на Стивън Ерик Падок, който живее в Орландо, Флорида. "Все едно, че астероид падна върху нашата фамилия".

Съболезнования за семействата на загиналите. Просто не знам какво го е накарало. Имаше достатъчно пари, живееше си добре. Беше осигурен докрая на живота си, продължи Ерик. "Ние сме загубени! Толкова ми се иска някой друг да е направил това!", каза той отностно семейството си. 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай