Лидерите в Париж се снимаха без Путин (СНИМКИ)

Лидерите в Париж се снимаха без Путин (СНИМКИ) | StandartNews.com

Традиционната за всички срещи на върха обща снимка на участниците в международната конференция на ООН за климата в Париж бе направена в отсъствието на руския президент Владимир Путин, предаде ТАСС, цитирани от "Дарик".

Програмата на форума изискваше световните лидери да се съберат в една от залите на изложбения център "Льо Бурже" за общата снимка. По това време самолетът на Путин още не беше пристигнал в Париж. Той кацна около 15 минути след края на фотосеанса.За участие в конференцията пристигнаха почти 150 държавни лидери. Сред тях са президентът на САЩ Барак Обама, германският канцлер Ангела Меркел, британският премиер Дейвид Камерън, китайският президент Си Цзинпин, турският президент Реджеп Тайип Ердоган и други.Като домакин в центъра на "семейната" снимка застана френският президент Франсоа Оланд. Останалите лидери се наредиха от двете му страни в три редици. Те бяха толкова много, че заеха цялата ширина на залата. Така президентът Барак Обама се оказа в края.

Пленарната сесия, на която бяха планирани изказванията на лидерите, започнаха след снимката. Изказването на Путин бе девето поред. 

 

 

 

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай