"Ислямска държава" заплаши Ню Йорк с атентат

"Ислямска държава" заплаши Ню Йорк с атентат | StandartNews.com

Групировката "Ислямска държава" заплаши да извърши нападения на територията на САЩ като отмъщение за решението на администрацията на президента Доналд Тръмп да признае Йерусалим за столица на Израел, предаде Ройтерс, като цитира нейно изявление в социалната мрежа „Телеграм".

Посланието е озаглавено "Чакайте ни" и "Ислямска държава в Манхатън". В него групировката заявява, че ще извърши атаки, и показва снимки на пл. "Таймс скуеър" в Ню Йорк, както и снимка, на която изглежда се виждат жилетка с експлозиви и детонатор.

"Ще проведем още операции на ваша земя до последния час и ще ви изгорим с пламъците на война, която вие започнахте в Ирак, Йемен, Либия, Сирия и Афганистан. Само почакайте", гласи текстът.

"Признаването от страна на вашето куче Тръмп на Йерусалим за столица на Израел ще ни накара да признаем експлозивите за столица на вашата страна", се казва още в посланието.

САЩ предизвикаха силен гняв в арабския свят с решението си за Йерусалим. Оспорваният град, свещен за евреи, християни и мюсюлмани, от десетилетия е в центъра на израелско-палестинския конфликт, припомня Ройтерс.

Силите, които се борят с "Ислямска държава" в Ирак и в Сирия, очакват групировката да премине към партизанска тактика, след като загуби контролираните от нея територии.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай