"Ислямска държава" възпитавала ученици в Анкара

"Ислямска държава" възпитавала ученици в Анкара | StandartNews.com

Главната прокуратура в Анкара внесе обвинителен акт срещу 16 арестувани за членство в Ислямска държава, а незаконно основаното от тях мюсюлманско духовно училище е закрито.

В медресето, базирано в турската столица, ислямските джихадисти са обучавали малолетни деца, а настоятелите са плащали по 200 лири на месец. Веднъж месечно за беседите е пристигал Халис Баянджук с кодовото име Ебу Ханзала, представител на турския клон на ДАЕШ и основател на общността Ханзала в страната.

Уроците с децата са провеждани всяка неделя, като основното послание към тях е, че джихадът е възможен само с оръжие. Те са обучавани според условията на концепцията за мъченичеството. Освен задължителните неделни занимания, през седмицата са организирани различни беседи и програми.

Парламентарната система и нейната демокрация са антирелигиозни, деспотични, репресивни и насочени срещу Аллах, затова всички са длъжни да се борят с оръжие против тези правителства, те трябва да бъдат мишена, това са уроците в незаконното духовно училище по радикален ислям.

От обвинителния акт става ясно, че децата в медресето не са посещавали други училища и това е по волята на родителите им. Така те са подготвяни за терористични действия срещу конституцията на страната и институциите, членовете на Ислямска държава ги обучават като потенциални атентатори, които следва да бъдат ползвани при бъдещи нападения.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай