11:20 ч.

03.10.17

1 мин.

0

3

0

"Ислямска държава" обедня

от редактор |

"Ислямска държава" обедня

Приходите на терористичната групировка "Ислямска държава" от продажба на петрол са намалели с 90 процента през последните две години, предаде ТАСС, като цитира в. "Ю Ес Ей тудей".


Според източници от предвожданата от САЩ коалиция, която води борба с ИД, групировката сега печели по-малко от 4 милиона долара на месец от продажба на петрол в сравнение с 50 милиона долара, които е получавала по-рано.


Сред причините за намаляване на приходите са значителното съкращаване на контролираната от джихадистите територия и въздушните удари по инфраструктурни обекти, свързани с добива и преработката на петрол, както и по автоцистерни.


Загубата на територии и намаляването на приходите принуждава групировката да се откаже от мечтата си за ислямски халифат.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

BarakBaghdadi · 11:51 · 03.10.2017
"Според източници от предвожданата от САЩ коалиция, която води борба с ИД"....тия срам нямат! Руснаците ги бомбят, сирийската армия и Хисбула ги изтребват, освобождавайки над 90% от Сирия, но САЩ се опитват да оберат лаврите.

Тръмп за ужас на Маккейн официално резна програмата за въоръжаване и трениране на сърцеяди. Може би това също е оказало влияние на обедняването на ИД?

Putin Declares War In Syria Won And Only Mop-Up Operation Remains!
https://www.liveleak.com/view?i=d5f_1506868658
Потребител · 14:51 · 03.10.2017
@BarakBaghdadi Това е вярно за Сирия но в Ирак от където е големият добив на петрол кюрди и американци унищожават талибаните. Там нито Иран чрез хисбула нито руснаците извършват някаква дейност.
BarakBaghdadi · 16:18 · 03.10.2017
@Потребител И да и не. Ирак, Русия и Иран имат обща военна връзка за обмяна на информация. Ирак купиха руски Т-90 танкове.

Скоро иракчните се разсърдиха за Мосул, където американците отново се опитаха да оберат лаврите за кървавата победа над ИД.

И Сирия и Ирак бяха разсипани и оставени на ИД от САЩ и тия нещастници сега се пишат в А група като победители...това исках да кажа.
Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент