09:45 ч.

06.03.18

1 мин.

0

1

0

Ирак нареди конфискуване на имуществото на Саддам Хюсеин

от редактор |

Ирак нареди конфискуване на имуществото на Саддам Хюсеин

Ирак нареди да бъде конфискувано имущество на бившия диктатор Саддам Хюсеин и на 4257 висши служители от неговия режим, както и на техни близки, предаде Франс прес, като цитира официално комюнике.


Списъкът с имената е съставен от иракския орган, натоварен със задачата да издири бившите членове на партията БААС и включва техните съпруги, деца, внуци и други роднини. В него фигурират бивши губернатори на провинции, офицери от службите за държавна сигурност и разузнаването, от въоръжените сили и личната охрана на бившия президент, посочи ТАСС.


След падането на режима през 2003 г. военизирани групи, въоръжените сили и представителите на новата власт заграбиха много от имотите, принадлежали на семейството на Саддам Хюсеин и на други бивши ръководители.


Тази мярка цели да придаде официален характер на конфискацията на това имущество.


Рагад Хюсеин - дъщеря на бившия президент, заяви пред местен новинарски портал, че ще се обърне към европейски адвокати и ще сезира международни съдилища, за да се защити от предвидените мерки.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Потребител · 02:28 · 07.03.2018
Ако е останало нещо за взимане!
Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент