РИА Новости, специално за "Стандарт":Газифицират Крим до 5 години

РИА Новости, специално за "Стандарт":Газифицират Крим до 5 години | StandartNews.com

Кримският полуостров трябва да бъде напълно газифициран до 2022 г., съобщи членът на комитета по енергетика в руската Държавна Дума Михаил Шеремет. По-рано премиерът на Крим Сергей Аксенов обяви, че нивото на газофикацията на полуострова възлиза средно на 73%. В селата е по-малко от половината.

По думите на Шеремет през тази година се планира да се започне строителството на свързващи газопроводи към 6 населени пункта в Бахчисарайски и Сакски район. В плановете влизат също така и строителството на 88 км газова верига и продължение на газофикацията на Камнския масив в Симферопол. "Ние сме длъжни да реализираме програмата по газофикация до 2020 година. В краен случай това ще стане окончателно до 2022 г. при всички очаквани нюанси, които биха могли да възникнат по време на реализацията на това направление от проекта", поясни Шеремет на пресконференция в кримския пресцентър на МИА "Россия сегодня".

По думите му газификацията ще стигне включително и град Алупка. "Редица програми в газовия отрасъл ще се решават отчасти с концесионни споразумения. Вече са постъпили доста предложения в министерството на горивата и енергетиката на република Крим. Мисля, че в най-скоро време ще бъде избран един от претендентите за концесия, който да реализира проекта. Предложението е за около 12 милиарда рубли", поясни Шеремет.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай