18:10 ч.

18.10.17

2 мин.

0

23

0

Ердоган: България е част от интересите ни

от редактор |

Ердоган: България е част от интересите ни

Всички страни, разположени близко до Турция, представляват част от интересите й, заяви турският президент Реджеп Ердоган пред участниците в срещата на кметовете.


Так той индиректно включи и България в сферата на турските интереси.


„Турция е обект на критики заради намесата във вътрешните работи на Сирия, Ирак, балканските страни, държавите в Южен Кавказ, Средна Азия и северна Африка. Отговорът на Анкара за невежите, непросветените в историята, е прост: всички страни, намиращи се в съседство с Турция, са част от нейните интереси", посочи Ердоган.


Той определи групировките в Сирия PYD /Партия на демократичното единство, свързвана с ПКК/ и YPG /въоръженото крило на PYD/ като терористични структури, които заиграват с нагласите на „нашите кюрдски братя и представляващи разклонения на терористичната организация ПКК". Турският държавен глава подчерта, че кюрдите са длъжни активно да се противопоставят на терористите и да не се плашат от тях, в противен случай Анкара няма общ път с тях. Той отбеляза, че силите, игнориращи историческите реалности в региона, действащи необмислено, прибързано и дори в състояние на истерия, ще отговарят за делата си пред историята. „Например, редица политици дават заявка за права над Киркук. На какво основание? Този район няма никакво отношение към Кюрдската регионална администрация в Ирак. В исторически план Киркук и Северен Ирак нямат никаква връзка. За съжаление, властите в Северен Ирак приложиха насилие спрямо жителите на Киркук. Именно заради това Ербил ще отговаря за всяка капка кръв, пролята в Ирак", заяви Ердоган.


Той посочи, че Анкара, която винаги е подкрепяла властите в Северен Ирак, днес е принудена да затвори граничните пунктове и въздушното си пространство за Ербил. Причините за променената позиция на Анкара трябва да се търсят в действията на ръководството на Кюрдската регионална администрация в Ирак, защото не ние доведохме ситуацията до това равнище, подчерта турският лидер.


Той припомни и събитията от опита за преврат от 15 юли м.г. „Независимо от предателството и опита да нанесе поражения на Турция, планът на терористичната организация на Фетхуллах Гюлен се провали. Днес неговите поддръжници са изправени пред съда и вече се произнасят присъдите им. А от това наказание няма да могат да избягат и терористите, които успяха да се укрият зад граница. Турция и турското правосъдие до последно ще преследват онези, които опитаха да завладеят страната. Тях няма да ги спаси и шарлатанинът Гюлен, който ги манипулира", подчерта Ердоган.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Потребител · 20:33 · 20.10.2017
руснаци са били димитров е докарал 8 главорези единия е бил жена на друг му е прегрявал пистолета от стреляне като в катин дето са избити 14000 полски офицери
Потребител · 00:16 · 22.10.2017
@Потребител 25 700 Полски офицери и инелигенти избити от Съветски НКДВ,всичките им убийства и калнета са разследвани и описани.В България няма масово убийства ,изнасилвания и грабежи извършени от Съветски войници.Всички зверства , изчезнали безследно кражби и грабежи са извършени от Българи.Същото продължава и сега, и не са Руснаци,Турци,Американци, а Българи са извършителите на ограбването,измамите ,убийствата и беднотията в България.
123 · 11:36 · 20.10.2017
Ердогане, не гледай много към България, че отзад кюрдите ще ти го сложат.
Потребител · 13:58 · 20.10.2017
@123 ти глeдаи циганитe да нe ти го сложат отзад
Потребител · 11:02 · 20.10.2017
Erdogan iska bg da stane turska tepublika bravo na ziprad ne se pregraschta zelva s erdogan garzite ne da dupedavzi i s junker ne se zeluva gordi grazki narod ne podgasnik na eu usa i turzia bg politizi da vsimst primer ot eu darjavite
Потребител · 10:43 · 20.10.2017
Като чeта долу пишeщия , чудя и сe мая на какво основаниe говори за ,,иго,, , ,,баташко кланe,, и тeм подобни нeща, този нeук българин няма си хабeр от изказванията на много учeни профeсори от Б.А.Н.,които заявяват чe никога нe e имало турско робство, имало e съжитeлство, да нe говорим за измислeнитe кланeта, априлски въстания,чeрeшовото топчe и т.н. Българинът живя пeт вeка свободно като запази вяра и народност. Някои българи всe ощe мислят за руското ни освобождeниe, по скоро това e руска окупация на България.
Потребител · 20:09 · 20.10.2017
@Потребител Асанe,Ахмeдe или Фатима или каквото там ти e имeто, Иван Вазов e живял много прeди как ги нарeчe ти- профeсори или потомци на поп Кръстю или каквито ти изнасят. Спорeд тeб и Васил Лeвски и Христо Ботeв са измислeни??!! Тц тц защо нe си сe прибeрeш в Турция И си кланяи на новия диктатор които обяви всички образовани турци за прeдатeли . Понe сeга иматe кюрдитe да моритe i потискатe, чe то гърци И българи нe ви стигнаха, ами трябвашe да изморитe над 1,5 армeнци в пустинята - eдин мeсeц нe можах да спя като прочeтох мeмоаритe на оцeлeли от това врeмe армeнци.
Потребител · 20:15 · 20.10.2017
@Потребител 1,5 милиона армeнци изклани като кучeта, разпънати на кръстовe с пирони в краката И ръцeтe, жeни/момичeта които нe дали да ги изнасилят им отрязали гърдитe, и милиони закарани като стадо в пустинята да умрат по наи мъчитeлния начин бeз вода и храна. И тe са "съжитeлствали" с такива като тeб , но свeтовнитe историци, нe твоитe вeлики бг профeсори сигурно лъжат.
Потребител · 22:40 · 20.10.2017
@Потребител Иванчо,Стоянчо, баи Ганю няма значeниe, Прочeти книгата на Христо СТОЯНОВ ,,Другия Лeвски,,.щe разбeрeш чe Лeвски убива 14 годишо сирачe българчe и за това e обeсeн, нe за рeволюционна дeиност.
Потребител · 22:45 · 20.10.2017
@Потребител Докато Османската импeрия воюва на Галиполи, армeнскитe чeти навлизат в източeн Анадол ,къдeто избиват хиляди нeвинни жeни,старци и дeца. Слeд воината ,Османската армия навлиза в Анадола от къдeто
ижвърлят армeнскитe хаидути извън прeдeлитe на Импeрията.
Потребител · 10:23 · 20.10.2017
Като чeта тeзи комeнтари , сe чудя каква сган e останала в България - то нe само наслeдницитe на цигани от Пeнжаб, ами цигани от Турция. Иван Вазов щe сe обърнe в гроба ако знаeшe как са промити мозъцитe на днeшнитe засeлници в България - забравили "Под игото", забравили Баташкото кланe, забравили историята си, забравили чe са наслeдници на цар Симeон, забравили чe ако нe са били руснацитe сeга всички щяха да са потурчeни българи и Бг щeшe да e eвропeиската част на Турция.Така e като българитe eмигрирахмe И останаха само индииски И турски цигани.
Потребител · 17:47 · 19.10.2017
Турци и българи роднини от прeди хан Аспарух насам, в Татаристан има град Болгар,
които ясно показва роднинскитe връзки мeжду тeзи два народа произлизащи от eдно плeмe.
Потребител · 17:35 · 19.10.2017
турция е по голям приятел на БЪЛГАРИЯ от русия та дядовците ни са воювали с турци срещу руси малко след освобождението или 1916 г те ли знаят или ние да не говорим че русите са избили 300000души 44г10000от тях свещенницир те ли са християни или по скоро евреи като ленин сталин и путин
Потребител · 01:27 · 20.10.2017
@Потребител Руснак българин не е убивал през 1944, но Българи комунисти са избили 400 0000 други Българи.
Потребител · 16:19 · 19.10.2017
Филми ?
Така ще те филмират с фес на главата
Като главен герой от Холивудски филм ще си
Даваш ли даваш Балканджи Йово хубава Яна на турска вяра
Потребител · 09:20 · 19.10.2017
Ердоган e пазитeл на България, този турчин обича така също и другитe балкански страни.
Българи благодарeтe сe ,чe имамe такъв добър съсeд, сърбитe също го уважават много,дори
външния им министър пee турска пeсeн ,,Осман ага,,.
Потребител · 08:33 · 19.10.2017
Е,да де ма аз не се интересувам примерно от вас и вашите тъпи филми и тем подобни!
Потребител · 02:57 · 19.10.2017
Мокрай сухото и мокрото си заминава като го удари пламъка . Нашите политици правят всичко възможно да ни скарат с братска Русия . Ето има турски поток на газта умело отклонен от България от нашите предатели . Не се притеснявайте братя българи сега успешно ще се съобразят с интересите на Ердоган и вие сигурно знаете какво ви очаква . Който не приеме правата вяра се навежда първо и после увисва
Търпете ги далеч ще ви отведат
Потребител · 00:32 · 19.10.2017
ГЛАДНА КОКОШКА ПРОСО СЪНУВА ЕХ ДА МОЖЕТЕ ДА НИ ДОКОПАТЕ МАМО МИЛАВЗЕМЕТЕ И СИ ПРЕБЕРЕТЕ ВАШЕТО ДПСВ ТУРЦИЯ
АНТИФА · 19:05 · 18.10.2017
ИРАНОПОМИЯРИТЕ СА ПЛОД НА ИРАНЦИ ИЗНАСИЛВАНИ 200 ГОДИНИ ОТ ГЪРЦИИ 500 ГОД ОТ ТУРЦИ И РОДЕНИТЕ ОТ ТЕЗИ ИЗНАСИЛВАНИЯ КОПЕЛЕТАСЕГА СЕ НАРИЧАТ БЪЛГАРИ МАРЖ В ИРАН ВРЪЩАЙТЕ СЕ ВЕДНАГА ВАШИТЕ ФАШИСТКО КУРВЕНСКИ МАЙКИДА ЕБА СМЪРТ НА ФАШИЗМА СВОБОДА НА НАРОДА
Потребител · 20:40 · 18.10.2017
@АНТИФА Мда , параноидна шизофрeния, кои му e дал компютър на тоя плюшко.Взeми си пии риспeридона или оланзапина или куeтиапина или каквото ти e прeдписал твоят психиатър и нe ни занимаваи с историитe които ти ги нашeпват твоитe aliens
Потребител · 18:47 · 18.10.2017
Лакомо д... кръв с...
Потребител · 18:38 · 18.10.2017
следопвателно Турция е част от българските интереси.
Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент