21:25 ч.

27.10.15

1 мин.

455

0

0

ЕП гласува за роуминга и пакетните почивки

от Стандарт |

ЕП гласува за роуминга и пакетните почивки

ЕП гласува против набора от правила, целящи да защитят "неутралността на интернет" в ЕС, предаде Би Би Си. Евродепутатите приеха спорни правила за интернет неутралност, които оставят множество вратички за създаването на "високоскоростни ленти" за интернет достъп. Именно тези разделения се смятат за големия риск за неутралността на глобалната мрежа и са критикувани от много технологични компании. Първоначално се очакваше, че парламентът ще приеме правила, които не позволят създаването на подобни услуги и ще бранят класическата концепция за интернет неутралност. Обновените правила са аргументирани с идеята, че ще създадат интернет без дискриминация. Решението включва и отпадането на надценките за мобилни услуги в роуминг в Европа, въпреки че някои критици твърдят, че тези закони не са толкова надеждни, колкото изглеждат.


Вчера ЕП гласува и законопроекта, отнасящ се до т.нар. пакетни почивки. ЕП реши курортистите, които предпочитат този тип почивки, предлагани от тур операторите, да получат допълнителна и засилена защита като потребители. Законопроектът предвижда пътуващите, закупили предварително такива почивки, да бъдат защитени от фалит на операторите, резки увеличения в цените или промени на времето на пътуване.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент