Две жертви след стрелба на референдума в Турция /ОБНОВЕНА/

Две жертви след стрелба на референдума в Турция /ОБНОВЕНА/ | StandartNews.com

Двама души са загинали след като по-рано днес избухна престрелка между две групи граждани в село, близо до Диарбекир, съобщи телевизия NTV.

Инцидентът е станал в близост до местно училище, където са разположени избирателните секции за провеждащия се днес национален референдум в Турция. По данни на полицята до стрелба се стигнало след разправия между политическите противници. Спор между две семейства е прераснал в смъртоносно сбиване в градината на селско училище, където хората гласуват на референдума за изменения в конституцията на Турция.

Един човек е настанен в болница, двама са задържани.

Рано тази сутрин полицията стреля по двама души, намиращи се в автомобил, отказал да спре на полицейски пост за проверка на документите в Истанбул, съобщи агенция по-рано днес Анадолската агенция. В колата пътували петима души, двама от тях са ранени, а един е отведен за разпит в полицейското управление.

Президентът на страната Реджеп Ердоган преди час даде своя глас по време на националното допитване. Пред журналисти той заяви: "Днешният референдум е вот за бъдещето на Турция".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай