Днес е световният ден на целувката

Днес е световният ден на целувката | StandartNews.com

65% от хората наклоняват главата си надясно по време на целувка

6 юли е официално признат като "празник" от ООН през 1988 г. и за първи път се отбелязва във Великобритания. Целувката е начин да изразим чувствата и емоциите си. Чрез този акт можем да засвидетелстваме уважение, нежност, любов, обич, страст или просто да кажем "Здравей" и "Довиждане".

В щата Индиана има специален закон, който забранява на мъжете с мустаци да целуват. В Кънектикът пък целуването е забранено в неделя, а в Айова целувките между непознати са забранени и подсъдни. Кой за първи път е посегнал да докосне с устни не е известно, но се смята, че актът датира от преди повече от 3000 години.

Доказано е, че целувката повлиява добре на здравословното ни състояние, тъй като в организма на човек се отделя хормонът допамин. Хората не са единствените живи същества, които се целуват. Шимпанзетата, кучетата, конете и канадският таралеж също могат да се целуват.

Любопитен факт е, че устните са 200 пъти по-чувствителни от пръстите на ръцете. Докато се целувате, раздвижвате 29 от всички 34 лицеви мускули.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай