Дами превземат клуба на милиардерите

Дами превземат  клуба на милиардерите | StandartNews.com

Кралица Елизабет II e номер 1, Опра Уинфри и Мадона бързо набират преднина

Жените милиардери в света са се увеличили почти седем пъти през последните 20 години. 145 са вече бизнес дамите в клуба на най-богатите. Основната причина за увеличената бройка са нежните предприемачи от Азия, сочи проучване, цитирано от в. "Гардиън". В него се констатира, че темпът, с който жените трупат нули към числото на парите си, е по-висок от този при мъжете, като същата тенденция се наблюдава и при нарастването на състоянието им. За сравнение, през 1995 г. само 22 жени са били включени в "клуба" на супербогаташите.

За да станеш една от най-богатите жени в света, можеш да разчиташ или на родителите си, или на привлекателната си външност, или на разума и професионалната си квалификация. Статистиката показва, че някои от най-богатите дами в света са имали късмета да бъдат наследници на стабилни компании или са вдовици на съпрузите си милионери. Те може и да не са били най-красивите, нито дори най-умните, но затова пък са се сдобили с толкова много пари, че могат да си купят всичко, от което имат нужда, а също така и да променят външността си до неузнаваемост.

Първото място в престижния клуб е за Нейно величество кралицата на Великобритания Елизабет II. Тя наследява своето богатство с встъпването си на престола, но и преди това, заради благородническото си потекло, е била заможна личност. Тази година тя постави рекорд като морах, управлявал най-дълго. Счупи рекорда на легендарната си прабаба - кралица Виктория, управлявала Великобритания през 19 век цели 63 години и седем месеца. Имуществото на британската кралица се оценява на 26.2 милиарда долара.

На второ място, според списание "Форбс, което всяка година прави класации по различни критерии, включително и по богатство, е Кристи Уолтън. Тя също е една от най-богатите наследнички. Бизнесът, който става нейна собственост, е веригата Wal-Mart. Богатството й се оценява на 20 млрд. долара. Съпругът й загива в самолетна катастрофа и така всички негови акции от фирмата остават за вдовицата с две деца. Уолтън има свой дял и в компанията First Solar.
Лилиан Бетанкур е едно от най-известните имена след супербогатите жени. Защото производството на компанията, която тя управлява, е познато на всички жени, които държат на външния си вид и се грижат за красотата си. Наследничката на козметичната империя "Л'Ореал" е сред водещите в класацията за най-богатите жени няколко години подред. "Мисис Л"Ореал" е над 80 години. Баща й завещава компанията, създадена през 1907 г., и до днес тя я управлява като председател на борда на директорите заедно с дъщеря си и зет си. Към авоарите си Лилиан прибавя и печалбите от "Ланком", "Лаборатоар Гарние", "Хелена Рубинщайн" , "Нестле" и др.

Германката Сузане Клатен е известна с богатството си от 12 млрд. долара, което успя да предизвика завистта дори на любовника й.

Алчният любовник се опита да изцеди от нея милиони евро

като я плашеше, че има порноклипове с нейно участие, които той ще пусне в интернет. Като истинска арийка обаче, Сузане прояви твърд характер и не се поддаде на манипулациите. Полицаите доста бързо заловиха изнудвача, който по-късно бе осъден на 6 г. затвор. Богатството на Клатен идва от големия й дял в BMW. Баща й полага основите на баварската фирма, която става световноизвестна. Освен с автомобили, Сузане се занимава и с фармацевтика. Тя притежава 88% от компания Altana и е член на борда на директорите.

Шведката Биргит Раузинг също е богата наследница. Състоянието й от 11 млрд. долара я нарежда на пето място в класацията. Нейното място в клуба на супербогаташите се дължи на успешната дейност на компанията за опаковки "Тетра Лавал", която е една от най-печелившите в тази област.

69-годишната американка Жаклин Марс също стои високо на стълбата на богатите дами със състоянието си от 9 млрд. долара. Тя е внучката на Франк Марс, прочут с шоколадовите десерти "Милки уей", "Сникърс", "Туикс" и храните за домашни любимци "Уискас" и "Педигри".

Савитри Джиндал отглежда деветте си деца със състояние от 6 млрд. долара

Бизнесът й е с алуминий, който поема от съпруга си, загинал при катастрофа с хеликоптер.
Шарлийн де Карвйо, като собственик на Heineken, разполага с 5.5 млрд. долара. Компанията притежава 170 марки в 65 държави.

Класацията на най-богатите дами не би била пълна, ако не включва кинозвезди, певици и личности от шоу бизнеса. Популярната телевизионна водеща Опра Уинфри е не само една от най-богатите, но и от най-влиятелните жени в света. Годишно тя печели по около 275 милиона долара.

В детството си Опра е била много бедна и нещастна

Като малка леля й, която я е отгледала, я е обличала в чували от картофи. По това време тя била изнасилвана от чичо си и за да се спаси, избягала от дома на леля си. По-късно съдбата се отплатила щедро на Опра за всички нещастия в нейното детство.

Мадона също е с добра позиция със своите 110 млн. долара, основно придобити по време на световните й турнета.
Канадката Селин Дион извисява гласа си за 100 млн. долара, а Бионсе увеличава годишно банковата си сметка с 87 млн. долара от приходи от продажбата на музикалните й албуми и от участието й във филми.
Певицата Бритни Спиърс разполага с 35 млн. долара, а актрисата Анджелина Джоли - с 27 милиона.



Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай