07:45 ч.

08.09.18

1 мин.

0

1

0

Белгийски пивовари осветиха бирата си в църква

от редактор |

Белгийски пивовари осветиха бирата си в църква

Белгийски производители осветиха бирата си в църква. Ритуалът, който се извършва всяка година, е в чест на деня на пивовара.


Придружавани от музиканти и облечени в средновековни костюми, пивоварите влязоха тържествено в катедралата в Брюксел.


Дървената им бъчва беше благословена от свещеник. Според поверието по подобен начин през Средновековието монах осветил пивоварна, чиято бира по чудо излекувала местните хора от чумата.


Белгийски монаси започват да варят бира преди повече от 1000 години, а днес производителите на пиво в Белгия са над 150.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Потребител · 10:36 · 08.09.2018
Мюсулманите са прави за тия че са неверници
Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент