18:33 ч.

09.05.12

1 мин.

634

0

0

АФП: 61% от французите искат парламент, който подкрепя Оланд

от Стандарт Нюз |

АФП: 61% от французите искат парламент, който подкрепя Оланд
Снимка: Ройтерс

Париж. 61% от французите искат парламентарните избори, които предстоят през юни, да доведат до съставянето на парламентарно мнозинство, подкрепящо новия президент Франсоа Оланд, за да може държавният глава да проведе безпрепятствено политиката си, предаде АФП.


61% от френските граждани се надяват на „мнозинство от депутати, благосклонни към президента, за да може той да проведе политиката си”. 23% предпочитат „мнозинство от депутати, които се противопоставят на президента, за да си поделят властта”. 16% от анкетираните не са изразили мнение.


По отношение на политиката, 28% от французите искат да видят бързи резултати в ограничаването на държавните разходи, 24% в намаляването на безработицата, 22% в подобряването на покупателната способност, а 15% в овладяването на имиграцията.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент