9 убити на протестите в Иран

9 убити на протестите в Иран | StandartNews.com

Девет души са били убити тази нощ по време на протести и размирици в Иран, съобщи днес държавната телевизия, цитирана от Асошиейтед прес. От избухването на протестите в четвъртък броят на загиналите достигна 20, по данни на телевизията.

Шестима протестиращи са били били при нападение срещу полицейски участък в град Кадариджан. Сблъсъците избухнали след като размирници се опитали да откраднат оръжия от участъка.

Единайсет годишно момче и 20-годишен мъж били убити в град Хомейншахр, а член на Корпуса на гвардейците на ислямската революция бил убит в град Наджафабад, съобщи телевизията. И тримата били застреляни с ловни пушки.

Силите за сигурност контролират напълно обстановката в Техеран и другите градове, уточни тази сутрин цитиран от телевизионния канал "Ал Маядин" говорител на иранското военно формирование Корпус на гвардейците на Ислямската революция. Говорителят, генерал Рамезан Шариф, посочи, че "силите за сигурност се справят добре със своите задължения". "Няма необходимост от оказване на съдействие от КГИР или намеса в събитията", подчерта той.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай