Венецуела отваря вратите си за Ед Сноудън

Венецуела отваря вратите си за Ед Сноудън | StandartNews.com

Москва. Венецуела е готова да приеме Едуард Сноудън.

Едуард Сноудън, бившият сътрудник на американската Агенция за национална сигурност, разобличил секретни документи, е получил предложение за политическо убежище от президента на Венецуела Николас Мадуро, информират световните агенции, като цитират съобщение в "Туитър". Авторът е председателят на комисията по външна политика на руската Дума Алексей Пушков.

Все още няма официален отговор от Сноудън, който се предполага, че се намира в убежище в покрайнините на московското летище Шереметиево. Международните наблюдатели припомнят, че начинът на прехвъряленото все още е под въпрос поради сложността на ситуацията и статута му на беглец в Америка.

Вашингтон предварително призова Венецуела да предаде разобличителя и предупреди, че при евентуален отказ се очаква значително влошаване на и така обтегнатите взаимоотношения между южноамериканската страна и САЩ.

В заключение Алексей Пушков се пошегува, че ако Сноудън не намери убежище във Венецуела, „ще трябва да остане в Русия и да се ожени за Анна Чапман" - червенокосата руска шпионка, депортирана от САЩ преди 10 години, която миналата седмица предложи брак на Сноудън от платформата на „Туитър".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай