Вадят доказателства за фалшиви снимки от химическата атака

Вадят доказателства за фалшиви снимки от химическата атака | StandartNews.com

Москва. На заседание на Съвета на ООН по правата на човека са били представени убедителни доказателства за това, че фотографиите и видеоматериалите с жертви на предполагаемите химически атаки в предградията на Дамаск от 21 август са били фалшифицирани, съобщи Министерството на външните работи на Русия, предаде Интерфакс.

„На брифинга в качеството на докладчици говориха международни експерти, сирийски обществени и религиозни деятели, както и кореспондентът на телевизия „Россия 24" Анастасия Попова, която отдавна работи в Сирия", отбелязва се в съобщение, публикувано на сайта на външно министерство на Русия.

„Бяха представени убедителни доказателства за това, че видеата и снимките на жертвите на химически атаки в предградия на Дамаск от 21 август са били изфабрикувани по-рано. На аудиторията бяха демонстрирани показанията на многочислени свидетели, единодушно твърдящи, че именно бойците на сирийската опозиция са използвали химическо оръжие в района на Източна Гута. Резултатите от проведени от активисти разследвания на инцидента и показания на очевидци са предадени на Независимата комисия за разследване на използването на химическо оръжие в Сирия", се казва  още в съобщението.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай