Туроператори отменят резервациите за Египет

Туроператори отменят резервациите за Египет | StandartNews.com

Берлин. Германският туристически оператор TUI и британската компания „Томас Кук" отмениха резервациите си за Египет до 15 септември включително, съобщи ТВ Bulgaria on Air. Така двете големи туристически фирми реагираха на препоръката на германското външно министерство, което призова гражданите на страната да се въздържат от пътувания в Египет. Те ще предложат алтернативни екскурзии на туристите, които са закупили пакети за размирната африканска страна.

Туристите, които в момента са на почивка в Египет, не се налага да напускат страната преждевременно, защото ситуацията в курортите по Червено море засега е спокойна и напрежението в Кайро и други населени места не е засегнало до там. ТУИ дават възможност на своите клиенти да прекъснат почивката си, само ако се притесняват за безопасността си. От британския клон на "ТУИ", известен с името "Томсън", съобщиха, че техните британски клиeнти могат да продължат да пътуват до курортите в Червено море. Британските власти обаче призоваха своите гражданите намиращи се на територията на Египет да не излизат от хотелите и да чакат допълнителни нареждания.

В същото време Русия обяви, че подготвя план за изтеглянето на своите граждани от североафриканската страна. В момента в Египет са на почивка над 50 хиляди руснаци.

Българското външно министерство също издаде препоръка българите да се въздържат от пътувания до Египет, докато не бъде вдигнато извънредното положение и вечерния час.

От началото на политическата криза в Египет през 2011 туристическия бизнес, който е основен източник на приходи в Египет, ежедневно губи милиони долари.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай