Тръгва делото срещу касапина от Тенерифе

Деян Деянов намушка 60-годишната Дженифър 14 пъти преди да я обезглави с кухненски нож

Тръгва делото срещу касапина от Тенерифе | StandartNews.com

Съдебният процес срещу касапина от Тенерифе започва днес, съобщават испанските медии. 29-годишният Деян Деянов е обвинен, че на 13 май 2011 година е намушкал 60-годишната Дженифър Майлс-Уесли 14 пъти преди да я обезглави с кухненски нож в супермаркет в Лос Кристианос. Той бе заловен от охранители, след като побягна, държейки главата на жената. Няколко дни по-късно той бе прехвърлен от психиатрията в затвора след нападение срещу медицинска сестра.

Прокуратурата иска той да бъде осъден на 20 години в психиатрична клиника, защото страда от хронична параноидна шизофрения.

"Беше отличник в училище, а мисълта му на английски беше остра като бръснач", разказаха пред "Стандарт" дни след кървавата драма съседи на убиеца, които го познават от блок "Фридрих Енгелс" в Русе, където е минало детството му. Негови съученици се редели на опашка пред апартамента да им пише домашните и да превежда от езика на Шекспир. Въпреки отличните оценки обаче, Деян отрано посегнал към чашката и дрогата. Запознати твърдят, че тази лоша комбинация отключила психиатричен проблем у тийнейджъра.

По-късно среща жената, която го дарява с рожба. През 2005 г. на бял свят се появява неговата дъщеричка. Бащинството обаче не променя тръгналия по пътя на пороците Деян. Не след дълго майката на дъщеря му разбира, че животът й с него няма да е лек. "Започна много да я тормози и тя се прибра при майка си", разказват роднини. След раздялата Деян заминава за чужбина. През последните години нито е търсил детето си, нито е плащал издръжка. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай