Трагедията на една майка в Бостън

Лиз Нордън разказва за двете си момчета, преживяли кошмара на атаките в американския град

Трагедията на една майка в Бостън | StandartNews.com

Бостън. Истински кошмар за майка на две момчета в Бостън. И двамата може да изгубят по един крак заради трагедията, сполетяла града преди ден. Ето и нейната история, разказана пред журналисти от "Бостън Глоуб".

Лиз Нордън, майка на пет деца, точно се прибира с покупките си в дома си в Уейкфийлд в понеделник, когато звънва мобилният й телефон, разказва "Бостън Глоуб".

„Мамо, ранен съм много лошо", казва 31-годишният й син, който й разказва, че се намира в линейка, на път за болница.


Той е вторият й син, отишъл с по-големият си брат да гледа техен приятел, участник в Бостънския маратон.

По телефона синът й разказва, че краката му са лошо обгорени. Брат му е стоял до него, но вече не знае къде се намира.

В рамките на следващите два часа, изпълнени с френетични телефонни обаждания и паническо шофиране до Бостън, Нордън успява да подреди ужасяващата истина, която завинаги ще промени живота на синовете й – и нейният. Всеки един от братята е загубил крак, от коляното надолу. И двамата се намират в различни бостънски болници.

„Никога не съм си представяла, че такова нещо може да си случи", разказва Нордън, докато седи на скамейка пред спешното отделение на болницата, в която е по-малкия й син.

Като поглежда към краката си, обути в различни чорапи, защото се е облякла набързо, сълзиту потичат по страните й.

„Лошо ми е", казва тя. „Струва ми се, че ще припадна."

Тя все още не видяла нито един от синовете си, защото лекарите не разрешават достъп на посетители. И двамата са завършили гимназията „Стоунхам" и наскоро са загубили работните си места като майстори на покриви. Най-големият, на 33 години, живее в Стоунхам, докато по-малкия в Уейкфийлд.

Нордън отказва да назове имената им, преди да е говорила с тях. Докато се опитва да осъзнае, какво се е случила с двете й най-големи деца, тя е обкръжена от близки и роднини, сред които и Майк Джеферсън, приятелят, който двамата братя отишли да гледат на маратона.

Джеферсън, който е пожарникар от Съмървил и е завършил „Стоунхам" заедно с двамата й сина, все още не може да повярва в сюрреалистичните събития от деня. Той е наближавал финалната линия, когато организаторите на маратона започнали изведнъж да спират бегачите. В този момент дори не си е представял, че причината е експлозия, при която са сериозно ранени двамата му приятели.

„Бях на четвърт миля (бел. ред. около 400 м.) от финиша", разказва Джеферсън.

Мислите на всички са насочени и към приятелката на по-малкия син, която е сериозно обгорена и също е хоспитализирана.

Нордън се подготвя за момента, в който ще й бъде разрешено да види момчетата си. Според нея те сигурно са седели близо до 8-годишното момче, починало при експлозиите.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай