Путин: Светът трябва да приветства сирийското решение за химическите оръжия

Путин: Светът трябва да приветства сирийското решение за химическите оръжия | StandartNews.com

Бишкек. Руският президент Владимир Путин заяви, че светът би трябвало да приветства решението на Сирия да се присъедини към Организацията за забрана на химическите оръжия, предаде АФП.

„Смятам, че това решение на сирийските лидери трябва да бъде приветствано. Бих искал да изразя надеждата си, че това ще бъде и сериозна стъпка по пътя към разрешаване на сирийската криза", заяви Путин по време на срещата на Шанхайската организация за сътрудничество (ШОС) в Киргизстан. Според него решението показва „сериозните намерения" на сирийския режим.

Руският държавен глава похвали и Иран за готовността да прояви по-голяма откритост по отношение на ядрената си програма. „С удовлетворение отбелязваме готовността на Техеран да прояви по-голяма откритост по отношение на ядрената си програма. Изхождаме от факта, че Иран, както и всяка друга държава в света има право да използва ядрената енергия за мирни цели", заяви Путин, цитиран от Риа Новости.

Иран има статут на наблюдател в организацията. В работата на събранието взима участие и иранският президент Хасан Роухани. След завършването на заседанието е планирана среща между него и Владимир Путин.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай