Путин: САЩ да се откажат от ударите

Путин: САЩ да се откажат от ударите | StandartNews.com

Руският президент Владимир Путин призова САЩ да се откажат от използването на сила по отношение на Сирия, за да бъде гарантиран успехът на инициативата за поемането на химическото оръжие в тази страна под международен контрол.

"Безусловно всичко това има смисъл и може да се получи само в случай, че американската страна и всички, които подкрепят САЩ в този смисъл, се откажат от употребата на сила", заяви руският президент. "Изхождаме от това, че подобно развитие не само е възможно, но и се надяваме, че нашите сирийски партньори ще вземат отговорно решение и не само ще се съгласят да поставят под контрол своето химическо оръжие, но и ще се съгласят на неговото унищожаване и ще се присъединят към международната конвенция за забрана на химическото оръжие", добави Путин.

Малко по-рано руският министър на външните работи Сергей Лавров определи като "неприемливо" френското предложение за резолюция на Съвета за сигурност на ООН в разговор с френския си колега Лоран Фабиюс. Лавров и американският държавен секретар Джон Кери ще се срещнат днес в Женева, за да обсъдят пътищата за реализацията на инициативата за поставянето под международен контрол на сирийското химическо оръжие.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай