Погнаха принц Чарлз за данъци

Обвиняват престолонаследника, че не плаща за владението си Корнуол

Погнаха принц Чарлз за данъци | StandartNews.com

Британският престолонаследник принц Чарлз да плаща корпоративен данък за свой имот, призова републиканска група във Великобритания. Противниците на монархията в страната обвиняват Чарлз, че избягва плащането на данъци за своето владение - херцогството Корнуол, пише в. "Гардиън". За миналата финансова година, която завърши през есента на 2012 г., имението е донесло на принца доход от 18 млн. паунда.

Настроените против монархията активисти използват като основание за критиките си решението от декември 2011 г. на съдията Джон Ейнджъл, според което на имението трябва да се гледа като на отделно юридическо лице, над което не се разпростират личните привилегии на престолонаследника. Управата на Корнуол е на противоположното мнение. В Англия кралицата и престолонаследникът са освободени от данъци, останалите членове на кралското семейство плащат като всеки британец.

Според "Кларън хаус" принц Чарлз плаща доброволно данък върху печалба и не е редно да плаща и корпоративен данък. В същото време през миналата финансова година принцът е получил от хазната 2,2 млн. паунда, с които са били заплащани пътуванията му с частен самолет, хеликоптер и влак, както и за поддръжката на "Кларънс хаус". Херцогствата Корнуол и Ланкастър от XIV в. са под управлението на членове на кралското семейство. Първото се простира на площ от 530 000 дка и е оценявано на около 700 млн. паунда.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай