От ФБР разпитвали единия брат още през 2011-а

От ФБР разпитвали единия брат още през 2011-а  | StandartNews.com

Бостън. От ФБР са разпитвали единия от заподозрените атентатори от Бостън през 2011-а година, съобщиха от бюрото късно в петък. Тамерлан Царнаев се е срещал с ФБР още преди две години, когато федералните са получили сигнал от чуждо правителство, че чеченецът е "последовател на радикалния ислям" и се готви да напусне Щатите, за да се присъедини към подземни организации.

Тамерлан бе един от двамата заподозрени за атентатите в Бостън от началото на седмица. 26-годишният мъж почина след престрелка с месната полиция. Неговият брат Джохар е другият заподозрян. Той бе заловен по-рано в събота.

Федералната агенция е разпитвала Тамерлан преди две години, като е било проведено разследване на данните за пътуванията, интернет активността му, както и персоналните му връзки. Тогава "не са открити никакви признаци за терористическа дейност".

Семейството на Царнаев е попаднало в полезрението на американските власти след пристигането им в САЩ преди около 10 години. С това се повдига и въпросът, дали от ФБР не са пропуснали потенциалните знаци за поведението на двамата братя.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай