Обама приветства споразумение за Сирия

ЕС също е за споразумението

Обама приветства споразумение за Сирия | StandartNews.com

Вашингтон. Американският президент Барак Обама приветства споразумението за сирийските химически оръжия. Това предаде АФП. САЩ ще продължат съвместната работа с Русия и другите държави по оказване на натиск върху Сирия с цел да се унищожи химическото оръжие в тази страна, каза още президентът на САЩ, цитиран от РИА Новости.

Дамаск трябва да отстъпи и още много неща трябва да бъдат постигнати за конфликта в Сирия, обяснява още Обама.

Ако режимът на президента Асад не приеме условията на споразумението, постигнато между САЩ и Русия, то „Вашингтон остава подготвен да действа", алармира американският президент.

„Постигнат е значителен прогрес, но има още много какво да се свърши", каза Обама и уточни, че САЩ ще продължи да работи с Русия, Франция, Великобритания и ООН за разрешаване на сирийската криза.

Oт своя страна Европейският съюз приветства руско-американското споразумения за химическите оръжия в близкоизточната държава, предаде АФП. „Приветствам постигнатото споразумение между САЩ и Русия за поставяне под контрол и унищожаване на сирийските химически оръжия и програма" каза Катрин Аштън, върховният представител на Европейския съюз по въпросите на външните работи и политиката на сигурност.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай