Обама: Очакваме най-доброто за Америка

Обама: Очакваме най-доброто за Америка | StandartNews.com

Чикаго. Ние сме американско семейство, което се издига и пада заедно - като обединена нация. Тази вечер вие, американският народ ми припомнихте, че нашата роля е трудна, пътят ни е трънлив, но сме на прав път. Очакваме най-доброто за Америка да се случи и то ни ще стане съвсем скоро. Това заяви в обръщение към избирателите на митинга на победата в Чикаго президентът Барак Обама.

Обама благодари на американския народ, че е гласувал на тези избори.$ Независимо дали сте гласували за Обама или Ромни, вие донесохте важната промяна. Говорихме с Ромни преди малко и отчетохме, че кампанията бе ожесточена. Но тя беше такава, защото и двамата много ни интересуваше какво ще бъде бъдещето. Тази кампания заслужава аплодисменти. И в частни разговори с Ромни сме говорили как да обединим сили, за да работим заедно за страната си" каза Обама.

Президентът специално благодари на „воина” – вицепрезидента Джо Байдън, както и на съпругата си Мишел, и на дъщерите си Саша и Малия.

„Вие гласувахте за действия, а не за политика”, каза Обама в своята победна реч. Той обеща да достигне до републиканците и да работи по проблемите, които единствено могат да бъдат решени заедно.
„Ние трябва да вървим напред. Прогресът ще дойде, но пътят не винаги е лек”, каза Обама.


„Ние вярваме в щедрата Америка, в състрадателната Америка, в толерантната Америка”, каза президентът пред ликуващата тълпа в Чикаго.

"Винаги съм вярвал, че надеждата е това упорито нещо вътре в нас, което настоява, въпреки всички доказателства за обратното, че нещо по-добро ни очаква, стига да имаме смелостта да продължим да работим и да се борим", каза президентът.

"Америка, аз вярвам, че можем да градим върху напредъка, който сме постигнали, и да продължим да се борим за нови работни места, нови възможности, нова сигурност за средната класа. Вярвам, че можем да спазим обещанието на нашите основатели - идеята, че ако имате желание да работите усилено, няма значение кой сте или откъде сте, или как изглеждате, няма значение дали сте черен или бял, или испаноговорящ или азиатец, или местен американец, дали сте млад или стар, богат или беден, здрав или болен, гей или хетеро, вие можете да успеете тук в Америка, ако имате желание да опитате!", подчерта Обама.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай