Мит Ромни призна победата на Обама

Мит Ромни призна победата на Обама | StandartNews.com

Вашингтон. Мит Ромни призна победата на Обама като каза, че съпругата му би била една прекрасна първа дама, но за съжаление това не се е случило.

Ромни запази дълго мълчание след като се разбра, бе Обама печели, с което създаде съмнения дали ще признае победата на Обама.

Републиканският претендент за Белия дом съобщи, че е поздравил Барак Обама за преизбирането му за президент на САЩ. Ромни пожела успех на Обама и на семейството му. „Изправени сме пред времена на огромни предизвикателства. Желая на президента успех”, каза Ромни.

„Взех участие в изборите, защото съм загрижен за Америка”, каза бившият губернатор на Масачузетс.
Ромни изрази надежда, че представителите на бизнеса ще инвестират в страната и ще създадат нови работни места.
„Вярвам в народа на Америка. Нацията избра друг лидер и аз, и съпругата ми Ан се молим за него и за тази велика нация. Бог да благослови Америка!”, добави републиканецът.

Пътят на Ромни в професионалната кариера изглежда съвсем друг, но той не успя съвсем да се отърси от образа на опортюнист, който си бе изградил в бизнеса, пише АФП.

Когато напуска компанията през 2002 г. мормонът и баща на пет деца и дядо на 18 внуци вече има зад гърба си Харвард. После става забележителен консултант, уважаван шеф, спасител на висящите зимни Олимпийски игри в Солт Лейк Сити през 2002 година ...

В политиката, той се препъва веднъж срещу Тед Кенеди, брат на някогашния президент, когато се кандидатира за място в Сената през 1994 г.

Дори когато става губернатор на Масачузетс през 2002 г., крайната му амбиция е да застане начело на най-силната нация в света. Това не се случи. Той не успя в първия си опит да стане кандидат по време на първичните избори на републиканците през 2008 г. Сега, вече на 65 години той загуби състезанието през 2012 г. след ожесточена битка срещу Барак Обама.

Между тези два президентски избора Мит Ромни никога не е преставал да бъде "кандидат Ромни" в неуморна кампания за убеждаване на Америка, да го наеме. Спасителят на много потъващи компании.

Но стотиците милиони долари, изразходвани за реклама не успяха да избавят "Мит" от запазения му имидж, да изглежда надут или да изчистят многобройните му идеологически преображения.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай