14:50 ч.

22.01.13

1 мин.

2075

2

12

Меркел и Оланд вярват във федерация ЕС

от Стандарт Нюз |

Меркел и Оланд вярват във федерация ЕС
Снимка: ЕПА, БГНЕС

Берлин. На среща по повод 50-ата годишнина от подписването на Елисейския договор канцлерът Ангела Меркел и френският президент Франсоа Оланд окуражиха младите хора да мечтаят за европейска федерална държава с общи данъци.

И двамата се съгласиха, че данъците в ЕС трябва да бъдат хармонизирани, но в дългосрочен план. Попитан дали е утопия да се мисли, че един ден ще има федерална държава ЕС, Оланд отговори, че ЕС, такъв какъвто е днес, е изглеждал утопия преди 50 години.

"Наясно сме, че имаме проблем с конкурентоспособността във Франция... Загубихме време, докато Германия напредваше с реформите, и сега трябва да догонваме. Намаляването на заплатите или на социалните разходи обаче не е начинът", подчерта Оланд.

Меркел посочи, че няма намерение да копира френския модел, като увеличава данъците за богатите. "Няма да взема един елемент и да го приложа тук. Това, което е важно, е да има справедливост в данъчната система. Тук в Германия 10% от заможните хора плащат 50% от целите приходи от данъци. Така че мислим, че нашата система е справедлива и не искаме да я променяме", допълни канцлерът.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

СИВ · 20:00 · 23.01.2013
е поне ще си изпълним заветната мечта за СИВ
Потребител · 10:14 · 23.01.2013
"...европейска федерална държава с общи данъци..." ????....това или е по-утопично от провалилия се комунизъм или ще е толкова демократично колкото него
Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент